Kryoflux v3.00 (not working) vs Kryoflux v2.72 (is working)

All questions about how to use KryoFlux go here.
Post Reply
john007
Posts: 2
Joined: Mon May 25, 2020 10:31 am

Kryoflux v3.00 (not working) vs Kryoflux v2.72 (is working)

Post by john007 »

Hello,

I have an awesome Kryoflux device and have been using DTC v2.72 for some time without any problems at approximately 80% success rate on the Atari ST platform archiving disks.

Recently I saw there was a newer DTC v3.00 released, so I downloaded this and tried with my current, and working, set up.

When I try and run

Code: Select all

dtc -c2
using Kryoflux DTC v3.00, I get the following error from DTC v3.0:-

Code: Select all

d:\dtc>dtc -c2
Device Info command response is incompatible
When I try the same using DTC v2.72, there are no issues whatsoever.

I see there are some references to firmware upgrades to fix this issue but no guides, or anything similar. I am using the Kryoflux v3 software "out of the box" as I did with Kryoflux v2.72 (where I had no problems doing so since day 1), so not sure what to do next and need some help.

If I need to upgrade the firmware ony my Kryoflux device so DTC v3.0 gets the correct response from the hardware, how do I do this?

My path from where I am running DTC v3 looks like this currently:-

C:\Temp\kryoflux_3.00_windows\dtc>dir
Volume in drive C is HDD1
Volume Serial Number is F0AC-3EF5

Directory of C:\Temp\kryoflux_3.00_windows\dtc

Code: Select all

25/05/2020  10:40    <DIR>          .
25/05/2020  10:40    <DIR>          ..
15/04/2018  23:44           149,504 CAPSImg.dll
15/04/2018  23:45           557,056 DTC.exe
11/05/2018  23:30    <DIR>          DTC_x64
27/03/2018  18:26            25,288 firmware_kf_usb_rosalie.bin
11/05/2018  23:05         2,101,377 kryoflux-ui.jar
30/03/2018  13:08               286 kryoflux-ui_README.txt
               5 File(s)      2,833,511 bytes
               3 Dir(s)  16,027,488,256 bytes free
Kryoflux device driver screenshot is also attached for reference below:-
2020-05-27_09h04_49.png
Thanks :)
ZrX
Posts: 618
Joined: Tue Dec 06, 2011 9:09 pm

Re: Kryoflux v3.00 (not working) vs Kryoflux v2.72 (is working)

Post by ZrX »

Did you try the 3.00 after running 2.72, or was the board unpowered/reset in between?

The firmware is loaded on the first use after each powerup, and if you first try 2.72 and then 3.00 you're using the 3.00 software but with the 2.72 firmware loaded.
john007
Posts: 2
Joined: Mon May 25, 2020 10:31 am

Re: Kryoflux v3.00 (not working) vs Kryoflux v2.72 (is working)

Post by john007 »

Legend, that fixed it - thank you! :)
Post Reply